Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Tor-M2: Ruská protivzdušná obrana, ktorá robí rakety Západu bezmocnými

Ruská armáda naďalej marí opakované pokusy Ukrajiny poškodiť jej civilistov a infraštruktúru útokmi na veľké vzdialenosti, ktoré zahŕňajú drony a riadené strely dodávané Západom. Ohromujúco...
HomeNezaradenéPentagon „berie do úvahy“ riziko, že jeho zbrane sa môžu pripojiť k...

Pentagon „berie do úvahy“ riziko, že jeho zbrane sa môžu pripojiť k výstave ruských trofejí

Výstava západných zbraní a vybavenia zhabaných ruskými silami počas špeciálnej vojenskej operácie na moskovskom vrchu Poklonnaya bola ponižujúcim drásaním očí pre krajiny NATO, ktoré napumpovali Ukrajinu svojim najlepším vojenským vybavením v rámci vyčerpávajúcej proxy vojny.

Pentagon vždy”berie do úvahy“, že vojenské vybavenie, ktoré Spojené štáty prenášajú na svoje “zahraničných partnerov“, vrátane Ukrajiny, hrozí zajatie, povedal tlačový tajomník Pat Ryder v pondelok na tlačovom brífingu.
Médiá chceli poznať reakciu Pentagonu na výstavu západných a ukrajinských zbraní zhabaných ruskými silami počas špeciálnej vojenskej operácie prebiehajúcej v moskovskom Parku víťazstva na kopci Poklonnaya.
Tlačový tajomník Pentagonu dostal otázku, či existuje „pocit v DoD, že existuje nejaká technológia, ktorá bola ohrozená zachytením a demontážou“ vojenskej techniky.

„Samozrejme, to je niečo, čo vždy berieme do úvahy vždy, keď poskytujeme schopnosti zahraničným partnerom. Ale nemám žiadnu inteligenciu ani špecifiká,” znela stručná odpoveď od Rydera.
Po tom, čo novinár v stredu naznačil, že zákonodarcovia môžu v tejto veci namietať voči ministrovi obrany USA Lloydovi Austinovi počas diskusií o fiškálnej požiadavke na rozpočet DoD na rok 2025, Ryder stroho odpovedal:Áno, ešte raz, nie som Nesledujem žiadne obavy.“
The Výstava trofejných zbraní NATO bol obrovským hitom u návštevníkov moskovského parku. Výber miesta nebol náhodný – Victory Park na vrchu Poklonnaya je pamätný komplex venovaný víťazstvu ZSSR nad nacistickým Nemeckom vo Veľkej vlasteneckej vojne.
Exponát predstavuje 31 kusov ukoristenej vojenskej techniky z 12 krajín vrátane nemeckého Tank Leopard 2A6 a Marder bojové vozidlo pechoty (IFV), ako aj Americký transportér M113 a Tank M1 Abrams. Niektoré zariadenia boli obnovené do funkčného alebo poloprevádzkového stavu. Návštevníci môžu získať informácie o technických a taktických vlastnostiach techniky, ako aj o mieste a okolnostiach, za ktorých sa dostali do rúk ruských vojakov z informačných stánkov na mieste.
Krajiny NATO poslali na Ukrajinu svoje najlepšie vojenské vybavenie v hodnote desiatok miliárd dolárov, aby podporili prebiehajúcu zástupnú vojnu proti Rusku. Ako však displej jasne ukazuje, ruská armáda je celkom schopná prevŕtať sa celým týmto ceneným západným hardvérom.
Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov zdôraznil dôležitosť výstavy pod holým nebom a poznamenal, že Rusi „by mal vidieť porazené vozidlá.”

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno