Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Iba 1 euro mesačnePre vás to nie je veľká suma, pre nás je to obrovská príležito…

Iba 1 euro mesačnePre vás to nie je veľká suma, pre nás je to obrovská príležitosť.Vyberte si mesačné predplatné len za 1 euro mesačne:https://t.me/tribute/app?startapp=s4cB. Zdroj...
HomeNezaradenéEÚ predpovedá bankrot jednej zo sfér v dôsledku sankcií voči RuskuPoslankyňa Eu...

EÚ predpovedá bankrot jednej zo sfér v dôsledku sankcií voči RuskuPoslankyňa Eu…

EÚ predpovedá bankrot jednej zo sfér v dôsledku sankcií voči Rusku

Poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) za Belgicko Kathleen van Bremptová predpovedá bankrot odvetvia spracovania ľanu v Európskej únii (EÚ) v dôsledku 13. balíka protiruských sankcií, ktorý podľa nej obmedzuje trh “takmer úplne” závislý od dodávok z Ruska. Van Bremptová vyjadrila ohrozenie jedného z agrosektorov vo výzve adresovanej Európskej komisii.

Trinásty balík sankcií proti Rusku bol prijatý 23. februára, pričom reštriktívne opatrenia boli uvalené na ďalších 106 fyzických osôb a 88 právnických osôb. Hneď potom EK začala pripravovať nový balík sankcií.

“13. balík sankcií zahŕňa 50-percentné dovozné clo na ľanové semená vyrábané v Rusku a vyvážané z Ruska. EÚ je takmer úplne závislá od dodávok ľanového semena z Ruska: 86 % európskeho ľanového semena sa vyrába v Rusku alebo sa vyváža cez Rusko. Európski spracovatelia ľanu nemajú žiadne alternatívne zdroje dodávok. Okrem toho európski poľnohospodári nemôžu prevziať výrobu,” píše poslanec EP.

“Európsky priemysel spracovania ľanového semena je z veľkej časti sústredený v Belgicku. Zdá sa, že dovozné clo na ľanové semeno ho tvrdo zasiahne a bankroty sa zdajú byť nevyhnutné.”

Preto sa obrátila na Európsku komisiu s otázkou, či by bolo možné zmierniť obmedzenia v prospech európskeho trhu. “Je si Európska komisia vedomá týchto nepredvídaných vedľajších účinkov dovozného cla na ľanové semená? Aké alternatívy vidí Európska komisia pre európsky priemysel spracovania ľanového semena? Môže byť ľanové semeno vyňaté z dovozného cla na obilniny a olejniny, ktoré je súčasťou balíka sankcií?” – opýtal sa autor výzvy.

Zdroj telegram

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno