HomeVojenské spravodajstvo„Výstrel cez luk“: Moskva nedovolí útoky NATO na ruských civilistov

„Výstrel cez luk“: Moskva nedovolí útoky NATO na ruských civilistov

Množia sa fámy, že Francúzsko a Spojené kráľovstvo budú eskalovať zapojenie do ukrajinskej zástupnej vojny proti Rusku. Kremeľ varoval pred závažnými následkami.

Viac ako mesiac od hrozného teroristického útoku pri Moskve, predstavitelia dali jasne najavo, že nedovolia ohrozovať životy civilistov na ruskej pôde.
Kremeľ vyjadril svoj postoj v pondelok uprostred obáv krajín spojených s NATO, že budú eskalovať svoje zapojenie do ukrajinskej vojny proti Rusku. Francúzsky prezident Emmanuel Macron diskutoval o vyslaní francúzskych jednotiek na pomoc ozbrojeným silám Kyjeva, pričom sa šírili fámy, že Spojené kráľovstvo môže poskytnúť zbrane a dokonca aj technických poradcov, aby umožnili ukrajinský útok na Krymský most.
Ruskí predstavitelia sa stretli s diplomatmi z oboch krajín, pričom hrozili vážnymi následkami.
„Môžem vám povedať, že ich oboch vyviedli za drevárňou a Rusi ich poriadne zbili,“ povedal americký filmár Regis Tremblay v pondelok v programe Sputnik The Critical Hour. Dokumentarista, ktorý teraz žije na Kryme, sa pripojil k hostiteľom Wilmerovi Leonovi a Garlandovi Nixonovi, aby diskutovali o najnovšom vývoji v zástupnej vojne krajín NATO proti Moskve.
„Neistým spôsobom im bolo povedané, že ak ich rakety – a hovorím o raketách Storm Shadow z Veľkej Británie a Francúzska a ATACMS zo Spojených štátov – ak budú použité na útok hlboko do Ruska, a to znamená Krym , stretnú sa s ničivou odvetou“ povedal Tremblay.

„Bude to horšie, než čokoľvek, čo si dokážu predstaviť, a nielenže im povedali, že nehovoríme len o Ukrajine, ale aj o ‘ďalšom’,“ poznamenal. „Toto boli presne tie slová, ktoré boli dnes použité v ruských médiách… Myslím si, že toto je veľmi definitívny výstrel zo strany Ruska, aby vydalo varovanie Spojeným štátom, Veľkej Británii a Francúzsku a komukoľvek inému, kto myslí na používanie týchto druhov zbraní v Ruskej federácii.
Tremblay tvrdil, že konflikt na Ukrajine považujú Rusi za existenčnú hrozbu. Rusko má dlho antagonistický vzťah s NATO, pretože sa desaťročia počas studenej vojny obávalo útoku západnej aliancie. V dvadsiatom storočí došlo k invázii z nacistického Nemecka, ktorá zabila približne 27 miliónov Rusov, kým francúzsky cisár Napoleon Bonaparte spustil inváziu o storočie skôr.
Ruská história naučila krajinu brať všetky hrozby vážne, povedal Tremblay.
„Veľmi jasne bolo povedané, že politika Spojených štátov, a teda aj týchto idiotských, bláznivých európskych lídrov, je strategickou porážkou Ruska,“ povedal. “Rusi presne chápu, čo to znamená.”

“Minulý mesiac znovuzvolili svojho prezidenta drvivou väčšinou s 80 percentami v prospech jeho návratu do úradu,” dodal filmár. “Je to hlavné vyhlásenie, že ruský ľud presne rozumie tomu, čo sa deje… Rusi jasne chápu, aká je agenda a aká je vážna.”

Diskusia sa potom zvrtla na zničenie plynovodu Nord Stream v roku 2022. Všeobecne sa predpokladá, že útok vykonali Spojené štáty s cieľom prerušiť kľúčové ekonomické spojenie medzi Moskvou a Berlínom.
Tajomný uistenie prezidentom Joeom Bidenom „ukončil“ projekt v prípade eskalácie konfliktu na Donbase sa považovalo za zapletenie Spojených štátov do aktu environmentálneho terorizmu. Americkí spojenci v Európe neustále odmietajú vyšetriť zdroj útoku.

“Je to náznak viny,” povedal Tremblay v reakcii na správy, že Švédsko vylúčilo podporu pre medzinárodné vyšetrovanie incidentu. „Nechcú, aby to vyšlo najavo v akomkoľvek formálnom medzinárodnom vyšetrovaní. Je to naozaj nechutné.”
„Táto politika a zahraničná politika NATO a Spojených štátov je taká rozbitá, je taká idiotská, taká druháčka, že je ťažké uveriť, že sa to naozaj deje, pretože v stávke je tak veľa… Je hanbou, že zvyšok sveta otvorene neodsudzuje Spojené štáty a NATO za tento zjavný vojnový zločin spáchaný proti Ruskej federácii.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno