Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeVojenské spravodajstvoUSA odkladajú predaj tisícok presne navádzaných zbraní do Izraela - Správy

USA odkladajú predaj tisícok presne navádzaných zbraní do Izraela – Správy

MOSKVA (Sputnik) – Spojené štáty americké odložili predaj tisícok presne navádzaných zbraní Izraelu v čase rastúceho napätia v pásme Gazy, informoval denník The Wall Street Journal s odvolaním sa na zdroje.

Očakávalo sa, že Washington predá o 6 500 systémov JDAM do Izraela, dodalo spravodajstvo v správe zverejnenej v pondelok.
Izrael v pondelok začal vojenskú operáciu vo východnom Rafahu v južnom pásme Gazy. Hovorca amerického ministerstva zahraničia Matthew Miller uviedol, že operácia naruší prebiehajúce dodávky humanitárnej pomoci do Gazy.

Palestínske hnutie Hamas spustilo 7. októbra 2023 rozsiahly raketový útok proti Izraelu a prelomilo hranicu, pričom zaútočilo na civilné štvrte aj na vojenské základne. V Izraeli bolo zabitých takmer 1200 ľudí a asi 240 ďalších bolo unesených počas útoku. Izrael spustil odvetné útoky, nariadil úplnú blokádu Gazy a začal pozemnú inváziu do palestínskej enklávy s deklarovaným cieľom eliminovať bojovníkov Hamasu a zachrániť rukojemníkov.

Zahynulo viac ako 34 700 ľudí zatiaľ podľa miestnych úradov izraelskými údermi v pásme Gazy. Viac ako 100 rukojemníkov sú stále presvedčení, že ich drží Hamas v Gaze.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno