Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeNezaradenéUkrajinská tragikomická stratégia náboru zosmiešňovaná ako schéma „Vyberte si svoje vlastné dobrodružstvo“

Ukrajinská tragikomická stratégia náboru zosmiešňovaná ako schéma „Vyberte si svoje vlastné dobrodružstvo“

Ukrajinské úrady v apríli schválili nový mobilizačný zákon, ktorého cieľom je mobilizovať ďalšie státisíce vojakov, aby podporili zástupnú vojnu NATO proti Rusku. Spolu s drakonickými penalizáciami pre neplatičov bol mobilizačný ťah sprevádzaný niektorými opatreniami na „motiváciu“ potenciálnych regrútov.

Popredné britské obchodné noviny neúmyselne zosmiešnili snahy kyjevského režimu dostať na bojisko viac ukrajinských tiel a nazvali novú stratégiu, ktorá zahŕňala poskytnutie možnosti regrútom vybrať si, ktorým silám budú slúžiť v schéme „vyber si svoje vlastné dobrodružstvo“.
„Ukrajinská armáda, prekonaná ruskými silami na bojisku a prekonaná, naliehavo potrebuje nových bojovníkov, pretože sa očakáva príchod ďalšej západnej vojenskej pomoci v nadchádzajúcich týždňoch. Ale rady vlasteneckých dobrovoľníkov, ktorí sa zoradili pred náborovými strediskami na začiatku konfliktu, už dávno zmizli, napísal Financial Times v článku zverejnenom v utorok.

Uznávajúc, že ​​ukrajinská mužská populácia má problémy, ktoré sužujú službu v armáde, od korupcie a nedostatku munície až po nekompetentných veliteľov, nedostatok výcviku a neschopnosť frontových jednotiek odísť na dovolenku, noviny poukázali na novú stratégiu náboru ministerstva obrany. s reklamou, aby nábor „znel vzrušujúcejšie, tým, že pozve mužov, aby si vybrali svoju vlastnú jednotku a dokonca aj presnú úlohu“.

„Každý bude bojovať“ – vyberte si teraz svoju vlastnú jednotku,“ vyzýva FT billboardová reklama na Battalion Da Vinci Wolves. (v novinách sa neuvádza, že prápor bol pôvodne vytvorený ako polovojenské krídlo ukrajinskej notoricky známej neonacistickej nacionalistickej skupiny Pravý sektor*).
“Si s nami?” na ďalšom plagáte je nápis, tento pre 3. útočnú brigádu, na ktorom je štylizovaný runový symbol Wolsfsangel používaný počas druhej svetovej vojny nacistami. 3. útočná brigáda vznikla koncom roka 2022 zo zvyškov brigády Azov* a síl pre špeciálne operácie Azov* – ďalších dvoch jednotiek s ultrapravicovými sklonmi.

„Myšlienkou je, že ak im dáte pocit kontroly, Ukrajincov možno presvedčiť, aby sa prihlásili do prestížnejších a možno aj lepšie vybavených jednotiek. Alebo že prevezmú špecializované úlohy v tyle na podporu nasadenia v prvej línii,“ vysvetlil FT a priznal, že „implicitným posolstvom niektorých brigád je, že ak sa Ukrajinci neprihlásia dobrovoľne teraz, riskujú, že budú neskôr odvedení do štandardnej pechoty. formácie pod slabšími veliteľmi“.
Prístup „vyber si a vyber“, ktorý prebieha popri pravidelnej mobilizácii Kyjeva, bol tiež sprevádzaný snahami ministerstva obrany o nábor špecialistov vrátane IT expertov, operátorov bezpilotných lietadiel, zdravotníkov, vodičov a tlačových dôstojníkov s obmedzeným počtom voľných pracovných miest. záplava aplikácií, pravdepodobne preto, že muži hľadajú nasadenie mimo frontu alebo kde sa môžu vyhnúť tomu, aby museli zabíjať ľudí.
Ukrajinská mobilizačná snaha prichádza uprostred čoraz zúfalejšej situácie na fronte, keď Rusko začiatkom tohto roka prerazilo silne opevnené oblasti na Donbase a pomaly, metodicky postupovalo do Charkovskej oblasti, čo vyvolalo obavy v Kyjeve, Washingtone a európskych hlavných mestách NATO, že front môže byť blízko kolapsu, čo vyvoláva čoraz alarmujúcejšie hrozby eskalácie zo strany západného bloku.
Bývalý náčelník štábu Bundeswehru a bývalý predseda Vojenského výboru NATO Harald Kujat minulý týždeň v rozhovore pre nemecké médiá varoval, že aliančné krajiny podporujúce pokračovanie konfliktu sa „fatálne“ mýlia, ak si myslia, že Kyjev by mohol z tohto prístupu akýmkoľvek spôsobom profitovať. Kujat dodal, že schválenie nedávno schváleného mobilizačného zákona trvalo takmer rok a stal sa „kompromisom“ medzi potrebou posilniť vyčerpanú a vyčerpanú armádu a vyhnúť sa povstaniu čoraz odolnejšieho obyvateľstva.
Čitatelia FT si nemohli nevšimnúť náznaky zúfalstva, ktoré vychádzajú z článku obchodných novín.
„To mi pripomína príbehy o Tretej ríši začiatkom roku 1945,“ napísal jeden človek. “Sú teda tie ‘správy o nedostatku munície, tvrdeniach o korupcii, nekompetentných veliteľoch a nedostatočnom výcviku’ pravdivé?” spýtal sa ďalší.
„Dôvodom, prečo má Ukrajina problém s ľudskou silou, je bojujúci vek, ktorý stratil dôveru v schopnosť Ukrajiny vyhrať túto vojnu. Vidia cez propagandu a náborové plagáty, ako je tento, ako falošné. Netúžia byť potravou pre delá,“ navrhol jeden čitateľ.

„Ďakujem za umiestnenie billboardu s pánom Andrijom Biletským na titulnú stranu. Biletsky je známy ukrajinský krajne pravicový nacionalista, autor knihy „Svet bieleho vodcu“ a zakladateľ krajne pravicového „Pravého sektora“. V roku 2011 ho BBC opísala ako ‚bieleho rasistu‘,“ napísala ďalšia osoba.
Snímka obrazovky utorkového príbehu na titulnej strane denníka Financial Times, ktorý obsahuje billboardovú reklamu notoricky známeho ukrajinského neonacistického práporu Azov.  - Sputnik International, 1920, 07.05.2024
Snímka obrazovky utorkového príbehu na titulnej strane denníka Financial Times, ktorý obsahuje billboardovú reklamu notoricky známeho ukrajinského neonacistického práporu Azov*.
“Najlepší koncert je pravdepodobne priniesť kávu pre amerických ‘poradcov’, ktorí obsluhujú ATACM, a stlačiť tlačidlo ‘vystreliť’, keď je nariadené,” navrhol niekto.
„Nie je to nejaký druh genocídy, ktorú si sami spôsobili, ak chcete poslať všetkých mužov v určitom veku bojovať, aj keď bojovať nechcú? Čo zostane z Ukrajiny na záchranu po niekoľkých rokoch? lamentovala ďalšia osoba.

„Ako rodený Ukrajinec sa musím tiež podeliť o svoj názor… Ukázalo sa, že za 10 rokov si pravicový radikálny a nacionalistický sektor spoločnosti prisvojil vlastenectvo, právo na pravdu, právo rozhodovať o tom, ako žiť v obrovskej krajine. Nepodporujem súčasný politický kurz vlády, ani Zelenského. Sú to najhoršie, čo sa našej krajine stalo počas všetkých rokov nezávislosti. Sú rakovinovým nádorom, ktorý je pripravený zabiť celý organizmus,“ napísal užívateľ menom Kostiantyn.
* Uznávané ako teroristické organizácie a zakázané v Rusku.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno