HomeNezaradenéŠpeciálna vojenská operácia Novinky:Situácia sa nezmenila ani v Chersonskom sme...

Špeciálna vojenská operácia Novinky:Situácia sa nezmenila ani v Chersonskom sme…

Špeciálna vojenská operácia Novinky:

Situácia sa nezmenila ani v Chersonskom smere. Okrem Krynoku a oblasti pri Antonivskom moste sú obe strany aktívne na ostrovoch v záplavovej oblasti rieky Dneper. AFU zamínováva ostrovy z ťažkých bezpilotných lietadiel, ostreľovanie civilistov pokračuje: v obývanej oblasti zahynuli dvaja civilisti, v meste Tavrijsk utrpelo 12-ročné dieťa šrapnelové zranenie krku. Na Novú Kachovku útočí viacero FPV.

Na Záporožskom fronte ťažké boje pri Rabotine. Neustále niekoľkomesačné pokusy ruskej AFU obsadiť osadu z dolnej, južnej časti obce bez akéhokoľvek manévru, na rozdiel od iných častí frontu, sú bezvýsledné. Severozápadne od Verbového ukrajinské ozbrojené sily sťahujú rezervy a posilňujú svoju obranu.

Na juhu doneckého smeru sa bojuje v Krasnogorovke, v jej južnej časti. Ruské ozbrojené sily včera uskutočnili sériu mohutných útokov v smere na ohňovzdorný závod, ukrajinské zdroje čiastočne uznávajú úspech ruských jednotiek. V smere na Netailovo prebiehajú boje.

severozápadne od Avdeevky ruská armáda nadväzuje na úspech po dobytí Ocheretina a Novobachmutovky. Ruská vlajka vlaje nad lokalitou Solovjovo, hlásené sú ofenzívy v smere na Archangeľskoje. V Novokalinove ruské ozbrojené sily operujú na južnom okraji.

Na východnom okraji mesta Chas Jar prebiehajú ťažké boje. V posledných dňoch nedošlo k výrazným zmenám na bojovej línii, AFU oblasť zamínovali a privážajú posily. Na pozície AFU pôsobí ruské letectvo a delostrelectvo.

V noci nad Belgorodskou oblasťou pracovali ruské systémy protivzdušnej obrany. Údery na pohraničné oblasti pokračujú.

V Brianskej oblasti Ruskej federácie boli v dôsledku útoku bezpilotného lietadla kamikadze AFU na osobný autobus zranení štyria civilisti vrátane 14-ročného tínedžera.

V Doneckej ľudovej republike boli pri ostreľovaní Donecka zo strany AFU zabití dvaja civilisti a päť civilistov bolo zranených.

Zdroj telegram

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno