Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Biden pracuje na trvalom mieri na Blízkom východe

Prezident to povedal v prejave na promócii absolventov Morehouse College, univerzite založenej v roku 1867, ktorej najznámejším absolventom je ikona občianskych práv Martin Luther...
HomeZahraničieŠpanielski novinári podpísali manifest na podporu premiéra

Španielski novinári podpísali manifest na podporu premiéra

Madrid 26. apríla (TASR) – Tisíce španielskych novinárov v piatok podpísali manifest na podporu premiéra Pedra Sáncheza a jeho manželky. Madridský súd voči nej začal predbežné vyšetrovanie v súvislosti s obvineniami z korupcie. Sánchez ešte v stredu vyhlásil, že zvažuje rezignáciu, píše TASR na základe agentúry AP.

V internetovom manifeste sa uvádza, že “útok médií a súdnej krajnej pravice proti manželke predsedu vlády je novým pokusom zvrátiť nezákonnými prostriedkami vôľu ľudu vyjadrenú vo voľbách“.

Signatári kritizujú “kampaň hoaxov, klamstiev a obťažovania” proti členom posledných dvoch ľavicových koaličných vlád. Uvádzajú, že kampaň koordinovali a financovali pravicové politické strany, s nimi spriaznené médiá, podniky a členovia súdnictva.

Podpísaní novinári vyzývajú občiansku spoločnosť, aby sa pripojila k manifestu a mobilizovala sa na sociálnych sieťach a v uliciach proti “antidemokratickej ohavnosti”. V sobotu je tiež v Madride plánovaná demonštrácia na podporu premiéra Sáncheza.

Španielsky premiér obvinil zo súdneho vyšetrovania falošné útoky pravicových a krajne pravicových oponentov v médiách a politických stranách. Rozhodnutie o svojej budúcnosti na poste premiéra plánuje oznámiť v pondelok.

Súd v Madride v stredu informoval o prípravnom konaní voči Maríi Begone Gómezovej na základe podozrení z obchodovania s vplyvom a korupcie v podnikateľskom sektore. Podnet voči nej podala protikorupčná skupina Manos Limpias (Čisté ruky), ktorej líder má napojenie na krajnú pravicu.

Zdroj feed teraz.sk

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno