Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeZahraničieScott Ritter: Putinova inaugurácia sa začala posledná fáza ruskej očisty od škodlivého...

Scott Ritter: Putinova inaugurácia sa začala posledná fáza ruskej očisty od škodlivého západného vplyvu

Vladimir Putin v utorok zložil prísahu ako ruský prezident, čím signalizoval začiatok toho, čo bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty a zbrojný inšpektor OSN, z ktorého sa stal politický komentátor Scott Ritter, očakáva, že sa stane poslednou fázou úplného obnovenia ruskej sebaidentifikácie a postavenia ako oddelené a rovné so Západom.

Prezident Putin vo svojom prejave na inauguračnej ceremónii kládol osobitný dôraz na svoju zodpovednosť ako hlavy štátu „chrániť Rusko a slúžiť nášmu ľudu“ a vyjadril pripravenosť Ruska na dialóg so Západom, pokiaľ Západ upustí od úsilia obmedzovať rozvoj Ruska a vyvíjanie tlaku na krajinu.

„Dialóg je možný, a to aj o otázkach bezpečnosti a strategickej stability. Ale nie z pozície sily, bez arogancie, namyslenosti alebo osobnej výlučnosti, ale len za rovnakých podmienok, rešpektujúc vzájomné záujmy,“ povedal Putin.
Medzitým, povedal prezident, Rusko bude pokračovať v spolupráci so svojimi partnermi smerom k euroázijskej integrácii „inými suverénnymi rozvojovými centrami“, aby urýchlili formovanie „multpolárneho svetového poriadku a rovnocenného a nedeliteľného bezpečnostného systému“.
Doma, zdôraznil Putin, základy ruskej štátnosti zahŕňajú „medzietnickú harmóniu, zachovanie tradícií všetkých národov žijúcich v Rusku – civilizácie, ktorú spája ruský jazyk a naša multikultúrna kultúra“.
Úlohou štátu do budúcna bude „zabezpečiť spoľahlivú kontinuitu rozvoja krajiny na ďalšie desaťročia, vychovať a vzdelávať mladé generácie, ktoré budú krajinu posilňovať a rozvíjať,“ povedal.

Spoločné témy

Putinov inauguračný prejav bol veľmi odlišný od prejavu v televízii, ktorý mal, keď sa prvýkrát stal úradujúcim prezidentom v roku 1999, no napriek tomu ho spája jedna veľmi dôležitá spoločná téma, povedal Scott Ritter pre Sputnik.

„Vo svojom inauguračnom prejave Vladimir Putin jasne povedal, že bezpečnosť Ruska a ruského ľudu je jeho najvyššou prioritou. Prečo by to mal povedať? Pretože keď hovoríme, Rusko sa ocitá pod útokom mnohých národov po celom svete – národov, ktoré sa snažia o existenčné vyhladenie Ruska, ak nie násilím, tak ekonomickým uškrtením,“ povedal Ritter.
Naopak, v roku 1999 Rusko podľa komentátora čelilo hrozbe iného druhu.
„Rusko v roku 1999 nečelilo útokom zvonka zo strany cudzieho vplyvu, ale skôr útokom zvnútra,“ povedal Ritter, poukazujúc na hlbokú infiltráciu západných ekonomických a politických záujmov a západných hodnôt do ruskej vlády aj medzi bežnými ľuďmi. “Bolo to Rusko, ktoré stratilo kontakt so sebou samým,” povedal pozorovateľ.
Počas Putinovho funkčného obdobia sa Rusko postupne „očistilo“ od týchto postojov, povedal Ritter, pričom konflikt na Ukrajine slúži ako katalyzátor urýchľujúci transformáciu Ruska, čo núti elity aj bežných občanov prehodnotiť, kto sú a čo ich definuje.

Ritter očakáva, že Putinovo nové funkčné obdobie „predefinuje Rusko v záverečných fázach tejto transformácie, ktorú neustále uskutočňuje od roku 1999, Rusko, ktoré raz a navždy vyčistí zo svojho systému jed západného škodlivého vplyvu. a vytvoriť čistú ruskú predstavu o tom, čo je Rusko.”
Čo sa týka komunikácie a potenciálnej spolupráce so zahraničnými mocenskými centrami, tá bude definovaná pripravenosťou Západu rešpektovať ruskú nezávislosť, povedal komentátor.

“Vladimir Putin dal vo svojom prejave jasne najavo, že sa usiluje o dobré vzťahy so Západom.” Rusko sa nesnaží nikoho ovládnuť. Ale Rusko chce žiť v mierovom spolužití so svojimi západnými susedmi ako rovnocenné, ako národ definovaný nie západnými, ale ruskými hodnotami,“ zhrnul Ritter.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno