Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeZahraničiePutin poslal Západu správu, že Rusko je „tam, aby zostalo“ ako hlavná...

Putin poslal Západu správu, že Rusko je „tam, aby zostalo“ ako hlavná mocnosť

Vladimir Putin oficiálne zložil prísahu ako prezident Ruskej federácie vo Veľkom kremeľskom paláci 7. mája. Následne hlava štátu vystúpila s prejavom, v ktorom vyhlásila, že Rusko je veľmocou vďaka nezištnosti a vlastenectva svojho ľudu. .

Novo inaugurovaný prezident Vladimir Putin vyslal Západu jasný odkaz, že „Rusko tu zostane ako jedna z hlavných svetových mocností“, strategický analytik Paolo Raffone povedal Sputnik.
Riaditeľ nadácie CIPI v Bruseli citoval Putinove poznámky, ktoré signalizovali ruský zámer „používať politické a diplomatické prostriedky na obranu svojich zákonných záujmov“, pričom zostáva “otvorené rokovaniam a dialógu.“
Putin vo svojom inauguračnom prejave „správne tvrdí, že po roku 2000 sa s podporou ruského ľudu „pevne postavil proti útokom medzinárodného terorizmu a zachránil krajinu pred veľmi reálnou hrozbou kolapsu“.“, poznamenal Raffone.
Analytik vybral dva základné výroky ruského prezidenta. Po prvé, že „Hlavným cieľom nasledujúcich šiestich rokov je teraz „premeniť potenciál, ktorý sme vybudovali, na novú rozvojovú energiu a využiť ju na to, aby sme našim ľuďom priniesli zásadne novú kvalitu života a skutočné, hmatateľné zvýšenie ich prosperity. ‘
Po druhé, že „Úspech a prosperita Ruska „nemôžu a ani by nemali závisieť od jednej jedinej osoby, jednej politickej strany, či politickej sily. Potrebujeme širokú základňu pre rozvoj demokracie v našej krajine a pre pokračovanie transformácií, ktoré sme začali.’“

“Putin podčiarkuje, že “slúži” záujmom Ruska, ktoré si ho opäť zvolilo za prezidenta. Putin uznáva, že obnova Ruska po roku 2000 stále prebieha, a vyzýva národy Ruska, aby posilnili sociálnu súdržnosť a pokračovali v ceste „transformácie“ a „rozvoj demokracie“. Dve vyhlásenia a dva ciele, ktoré sú základným kameňom jeho nového funkčného obdobia,“ povedal Raffone.

Pokiaľ ide o výzvy zo strany USA v západných hlavných mestách a mainstreamovej tlači na delegitimizáciu procesu ruských prezidentských volieb, “Ide o pokračovanie historickej konfrontácie anglosaských mocností proti Rusku“ vysvetlil Raffone.
Zvážil skutočnosť, že predstavitelia západných krajín sa slávnosti zdržali. Zatiaľ čo Spojené kráľovstvo, Kanada a väčšina krajín Európskej únie sa rozhodli bojkotovať prísahu, Francúzsko, Maďarsko a Slovensko vyslali svojich veľvyslancov, Raffone poukázal na to, že „melódiu určujú USA, ktoré v mesiacoch pred novembrovými voľbami čelia obrovským domácim a vonkajším výzvam.”

„Napriek bojkotu zo strany USA a Spojeného kráľovstva neexistuje jednotný západný front proti Rusku… Reakcia anglosaských mocností proti Rusku je slabou reprezentáciou relativizácie ich globálneho postavenia, procesu, s ktorým majú ich politické elity problém. zmieriť sa. Napriek ich bojovnej rétorike sa množia názory, že vzťahy s Ruskom nemožno uvoľniť bez nových diplomatických iniciatív,“ uzavrel Raffone.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno