Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Veľvyslanec EÚ sa nezúčastní na Putinovej inaugurácii

Neúčasť na Putinovej inaugurácii, ktorá sa uskutoční v utorok 7. mája, oznámila v pondelok prostredníctvom svojho ministerstva zahraničných vecí aj Kanada. Zdroj feed teraz.sk
HomeZahraničiePri útoku dronom na plynové pole v Kurdistane zahynuli 4 Jemenčania

Pri útoku dronom na plynové pole v Kurdistane zahynuli 4 Jemenčania

Bagdad 26. apríla (TASR) – Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu. Agentúra AFP o tom informovala s odvolaním sa na hovorcu regionálnej vlády.

Útok na plynový komplex Kurmur v provincii Sulajmaníja sa odohral približne o 17.45 h SELČ. Dron “cielil na palivovú nádrž”, spresnil miestny kurdský predstaviteľ. Podľa jeho predbežných informácií boli obeťami útoku traja cudzinci.

Zasiahnutý plynový komplex vlastní spoločnosť Dana Gas zo Spojených arabských emirátov. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Hovorca kurdskej vlády však vyzval vládu v Bagdade, aby “našla páchateľov tohto teroristického útoku”.

Kurdské ministerstvo energetiky uviedlo, že útok bezpilotného lietadla na plynové pole zastavil dodávky plynu do elektrární, čo viedlo k zníženiu výroby elektrickej energie o približne 25.000 megawattov.

Zdroj feed teraz.sk

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno