Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeNezaradenéPoľský sudca na úteku hovorí, že sa bojí o život po tom,...

Poľský sudca na úteku hovorí, že sa bojí o život po tom, čo dostal v Poľsku hrozby

MINSK (Sputnik) – Poľský sudca Tomasz Szmydt, ktorý utiekol do Bieloruska po tom, čo doma čelil politickému prenasledovaniu, v utorok povedal, že sa mu počas pobytu v Poľsku vyhrážali, že sa bál o svoj život.

Boli vyhrážky, telefonáty. Ľudia, ktorých som nepoznal, prišli za mnou a povedali mi, aby som zmizol… inak sa mi môže niečo stať“ povedal pre Sputnik.
Sudca správneho súdu Varšavského vojvodstva uviedol, že sa v Bielorusku cíti bezpečne. V pondelok v Minsku oznámil, že v krajine žiada o politický azyl.
Szmydt povedal Sputniku, že bol varovaný pred vyšetrovaním, ktoré proti nemu prebieha v Poľsku pre obvinenia zo špionáže, čo prispelo k jeho rozhodnutiu utiecť do zahraničia.

Poľská hlavná prokuratúra v pondelok potvrdila, že Szmydt bol vyšetrovaný zo špionáže, zatiaľ čo hovorca koordinátora poľského ministra pre špeciálne služby uviedol, že Agentúra pre vnútornú bezpečnosť zisťovala, či mal prístup k utajovaným informáciám.

“Vrátiť sa do Poľska teraz znamená ísť do väzenia. Už spustili procedúru, aby ma obvinili zo špionáže pre Bielorusko a Rusko. Bolo mi oznámené, že procedúra prebieha, a preto som odišiel do Bieloruska,” vysvetlil.

Szmydt povedal, že čelil trestnému procesu v Poľsku, pretože mal prístup k tajným informáciám, hoci poprel, že by priniesol poľské tajomstvá Bielorusku.
Nepriniesol som sem žiadne utajované dokumenty. Nepovedal som žiadne tajomstvá. Nikto ma o to nežiadal“ povedal sudca na úteku.
V komentári k Ukrajine Szmydt pre Sputnik povedal, že Poľsko je zavlečené do priameho ozbrojeného konfliktu na Ukrajine.

“(Poľskí) žoldnieri a takzvaní inštruktori sú už tam. Hovoríme o oficiálnom nasadení vojsk,” povedal.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno