Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeNezaradenéPolárny ľadoborec americkej pobrežnej stráže 5 rokov zaostáva za plánom, 2 miliardy...

Polárny ľadoborec americkej pobrežnej stráže 5 rokov zaostáva za plánom, 2 miliardy dolárov nad rozpočtom

WASHINGTON (Sputnik) – Polárny ľadoborec novej generácie navrhovaný americkou pobrežnou strážou na obnovenie a udržanie silnej americkej prítomnosti v Severnom ľadovom oceáne mešká najmenej päť rokov a prekračuje rozpočet o 2 miliardy dolárov, pričom mnohé problémy s dizajnom a stavbou lodí sú stále nevyriešené, starší Biden predstaviteľ administratívy a Kongres uviedol novú správu.

“Program PSC (Polar Security Cutter) je teraz o niekoľko rokov pozadu oproti pôvodnému plánu bez toho, aby dosiahol úroveň zrelosti, ktorú požadujeme pred povolením začiatku výstavby,” Námestník námestníka ministra pre riadenie Randolph Alles to povedal podvýboru pre vnútornú bezpečnosť americkej Snemovne reprezentantov pre dopravu a námornú bezpečnosť.
Projekt trpel všeobecným nedostatkom amerických skúseností s navrhovaním a stavbou polárnych ľadoborcov a jeho hlavný dodávateľ VT Halter Marine trpel organizačnou nestabilitou a po akvizícii konkurenčnou lodenicou Bollinger v roku 2022 prešiel manažérskou reštrukturalizáciou, uviedol Alles.
Okrem toho je dizajn Polar Security Cutter zložitejší a trvá o viac ako tri roky dlhšie, ako sa očakávalo, čo oneskoruje dodávku hlavnej lode o približne päť rokov, povedal Alles.
Úrad vlády pre zodpovednosť (GAO) už skôr v utorok vydal novú správu, v ktorej dospel k záveru, že náklady na program vzrástli v dôsledku týchto výziev o viac ako 2 miliardy dolárov.
Dokonca aj s predpokladaným 39% nárastom sa zdá, že obstarávacie náklady sú stále výrazne podhodnotené, pretože skutočný dizajn lode je asi o 35% väčší, pokiaľ ide o výtlak ľahkých lodí, ako pôvodný vládny fiktívny dizajn, uviedol GAO.
Zástupca veliteľa pobrežnej stráže USA Steven Poulin 24. apríla povedal, že Spojené štáty strácajú v Arktíde pozíciu v porovnaní s takmer rovnocennými konkurentmi Ruskom a Čínou z dôvodu nedostatku schopnosti lámať ľad, ale je optimistický, že situácia sa v budúcnosti zlepší. .

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno