Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Ruská protivzdušná obrana zostrelila 9 rakiet ATACMS a 61 dronov

MOSKVA (Sputnik) - Ruská protivzdušná obrana zostrelila za uplynulú noc 9 rakiet ATACMS a 61 ukrajinských bezpilotných lietadiel, informovalo v nedeľu ruské ministerstvo obrany....
HomeNezaradenéPeking dúfa, že inštitúcie EÚ rozvinú správne vnímanie Číny

Peking dúfa, že inštitúcie EÚ rozvinú správne vnímanie Číny

PEKING (Sputnik) – Peking dúfa, že inštitúcie Európskej únie rozvinú správne vnímanie Číny, povedal v pondelok prezident Si Ťin-pching na trojstrannom stretnutí s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou.

Vzťahy medzi Čínou a EÚ majú silnú vnútornú hnaciu silu a veľké vyhliadky na rozvoj, tento vzťah nie je namierený proti žiadnej tretej strane, nemal by byť ovplyvňovaný ani diktovaný žiadnou treťou stranou“, povedal Si Ťin-pching, ako ho citovalo čínske ministerstvo zahraničných vecí.
Xi tiež povedal, že dúfajme, že inštitúcie EÚ “vyvinie správne vnímanie Číny a prijme pozitívnu politiku“V súvislosti s Pekingom. Okrem toho Xi Macronovi a Von Der Leyenovej povedal, že tzv.Čínsky problém s nadmernou kapacitou” neexistuje.

Xi je na návšteve Francúzsko, Srbsko a Maďarsko od 5. – 10. mája na pozvanie európskych lídrov. Jeho prvá cesta do Európy po takmer piatich rokoch prichádza v čase, keď Európska únia naďalej vyvíja tlak na Peking kvôli jeho podpore a spolupráci s Ruskom. V nedeľu čínsky líder pricestoval do Francúzska, kde zostane do stredy.

Čína, Francúzsko a EÚ musia spoločne pracovať proti eskalácii Ukrajiny

Čína, Francúzsko a Európska únia musia spolupracovať, aby čelili eskalácii nepriateľstva na Ukrajine a vytvorili podmienky pre mierové rozhovory, dodal Si Ťin-pching na trojstrannom stretnutí.

“Tieto tri strany musia spolupracovať, aby zabránili vedľajším účinkom a eskalácii nepriateľstva, vytvorili podmienky pre mierové rokovania, zabezpečili medzinárodnú energetickú a potravinovú bezpečnosť a udržali stabilné výrobné a dodávateľské reťazce,” poznamenal Si Ťin-pching.

Xi tiež povedal, že všetky tri strany “chcú skoré prímerie a obnovenie mieru v Európe“ s tým, že podľa vyhlásenia podporujú politické riešenie krízy.
Čína je pripravená udržiavať kontakty so všetkými relevantnými stranami, pokiaľ ide o konflikt na Ukrajine, uviedol prezident.

“Čína nevytvorila ukrajinskú krízu a nie je jej stranou. Čína celý čas neúnavne pracovala na podpore mierových rokovaní,” dodal.

Cieľový a spravodlivý postoj Pekingu, ako aj jeho konštruktívnu úlohu, podľa Si.

Čínske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že trojstranné stretnutie posilnilo vzájomné porozumenie a vytvorilo konsenzus spolupráce medzi Čínou, Francúzskom a Európskou úniou.

Čína a EÚ by mali prehĺbiť strategickú spoluprácu

Čína a EÚ by mali pevne dodržiavať pozíciu partnerstva, pevne dodržiavať dialóg a spoluprácu, prehlbovať strategickú spoluprácu, podporovať strategickú vzájomnú dôveru“, zdôraznil Xi.
Čína a EÚ by mali dosiahnuť strategický konsenzus, podporovať zdravý a stabilný rozvoj bilaterálnych vzťahov a neustále prispievať k svetovému mieru a rozvoju, dodal prezident.

Čína podporuje plné členstvo Palestíny v OSN

“Čína podporuje plné členstvo Palestíny v Organizácii Spojených národov,” zdôraznil Xi.

Si tiež povedal, že riešenie v podobe dvoch štátov je spôsob, ako vyriešiť palestínsko-izraelský konflikt.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno