HomeZahraničieKremeľ o ruskej prítomnosti v Nigeri: Moskva posilňuje vzťahy s africkými štátmi

Kremeľ o ruskej prítomnosti v Nigeri: Moskva posilňuje vzťahy s africkými štátmi

MOSKVA (Sputnik) – Rusko pestuje vzťahy s africkými krajinami na všetkých frontoch, dokonca aj v oblasti obrany, uviedol v piatok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, keď komentoval správy o prítomnosti ruského vojenského personálu na základni v Nigeri.

Hovorca Pentagonu skôr v ten deň povedal Sputniku, že ruské sily zdieľajú základňu v Nigeri s americkou armádou, kým Spojené štáty nestiahnu svoj kontingent z africkej krajiny.

“Rozširujeme naše vzťahy vo všetkých oblastiach, vrátane obrany, s rôznymi africkými štátmi. Majú o to záujem a zaujímame sa o to aj my. Budeme pokračovať v rozvoji našich vzťahov s africkými štátmi,” povedal Peskov novinárom.

Vojak americkej armády pridelený k tímu Site Security Team Guardian, 1. prápor, bojový tím 186. pešej brigády, zabezpečuje bezpečnosť C-130J Super Hercules zo 75. letky expedičných leteckých prepravcov (EAS) na neidentifikovanom mieste v Somálsku v stredu 10. júna , 2020. - Sputnik International, 1920, 30.04.2024

Analýza

USA strácajú stopu naprieč Afrikou ako Niger, Čad požaduje stiahnutie vojenských síl

Predtým bývalý spravodajský dôstojník CIA a predstaviteľ amerického ministerstva zahraničných vecí Larry Johnson vysvetlil Sputniku, prečo ruská prítomnosť v Afrike neustále rastie:
„Rusko nemá históriu zotročovania čiernych Afričanov – číslo jedna. Rusko nie je úzko späté s koloniálnymi ríšami: Francúzi, Briti, Nemci, Holanďania, Belgičania majú dlhú históriu vykorisťovania Afriky a vykorisťovania ľudí, vykorisťovania zdrojov. Takže si myslím, že Rusko aj Čína sú vnímaní ako čestnejší makléri, aby som bol úprimný. Oveľa viac ako Spojené štáty americké,“ zdôraznil Johnson.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno