Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Ruská protivzdušná obrana zostrelila 9 rakiet ATACMS a 61 dronov

MOSKVA (Sputnik) - Ruská protivzdušná obrana zostrelila za uplynulú noc 9 rakiet ATACMS a 61 ukrajinských bezpilotných lietadiel, informovalo v nedeľu ruské ministerstvo obrany....
HomeNezaradenéHrajte do jeho základne: Trump môže použiť študentské protesty na víťazstvo v...

Hrajte do jeho základne: Trump môže použiť študentské protesty na víťazstvo v prezidentských voľbách v roku 2024

Škola Ivy League sa rozhodla zmenšiť svoj otvárací ceremoniál 15. mája po diskusiách s vedúcimi študentmi. Propalestínske protesty sa prvýkrát začali 17. apríla po tom, čo študenti postavili asi 50 stanov požadujúcich prímerie v Gaze, ako aj odpredaj od spoločností, ktoré podľa nich profitujú z vojny.

Kolumbijská univerzita v pondelok oznámila svoje rozhodnutie zrušiť celouniverzitný iniciačný ceremoniál a namiesto toho bude organizovať podujatia na úrovni škôl z dôvodu pretrvávajúcich bezpečnostných obáv po protestoch študentov proti izraelskej vojne v Gaze. Zatknutia, ku ktorým došlo v škole Hamilton Hall, viedli k nedôvere študentov a vyučujúcich v prezidenta univerzity Minouche Shafika.
V pondelok sa autor a novinár Robert Fantina pripojil k záverečnému odpočítavaniu Sputniku, aby diskutoval o nedávnych zásahoch proti demonštrantom v areáli univerzity. Fantina, aktivistka pracujúca za mier a sociálnu spravodlivosť, poznamenala, ako možno protesty využiť v prospech Republikánskej strany v novembrových prezidentských voľbách v USA.
Počas rozhovoru sa Ted Rall zo Sputniku spýtal Fantiny, ako sa môžu protesty v areáli zmeniť, keďže väčšina študentov s najväčšou pravdepodobnosťou opustí areál na letné prázdniny. Fantina poukázala na to, že so sociálnymi sieťami môžu študenti stále nájsť spôsoby, ako protestovať, aj keď budú univerzitné kampusy zatvorené.

„Výhoda sociálnych médií sa nesmie prehliadať. Títo ľudia budú počas leta v kontakte medzi sebou, s inými organizáciami. Budú informovaní o protestných aktivitách, ktoré sa dejú, o aktivitách na podporu Palestínčanov počas leta a budú sa ich zúčastňovať,“ vysvetlil Fatina.
„Univerzitné tábory cez leto, samozrejme, neuvidíme, pravdepodobne preto, ako ste spomenuli, väčšina vysokoškolských študentov je doma, ich domov je miestny alebo vzdialený, takže nie sú na akademickej pôde,“ pokračoval novinár. “Takže samotné kampusy nebudú ohniskom podpory pre Palestínčanov.”

“Študenti však budú mať stále prístup k rovnakým účtom na sociálnych sieťach, tie isté propalestínske organizácie ich budú informovať o tom, čo sa deje a čo môžu urobiť cez leto na podporu ľudských práv palestínskeho ľudu,” dodal. pridal.
Ted Rall sa potom spýtal, či je možné, že bývalý americký prezident Donald Trump a ďalší pravicoví republikáni môžu poukázať na protesty na akademickej pôde ako dôkaz, že americký prezident Joe Biden stratil kontrolu nad americkou verejnosťou a je zodpovedný za jej všeobecné nepokoje. Rall potom poukázal na podobnosti medzi americkými prezidentskými voľbami v roku 1968 v porovnaní s tohtoročnými voľbami.
USA však v roku 1968 zažívali veľmi odlišné prostredie; atentát na reverenda Martina Luthera Kinga Jr. a senátora Roberta F. Kennedyho, študentov pochodujúcich na protest proti vojne vo Vietname a popredného prezidentského kandidáta, ktorý nebol v trestnom konaní. Bývalý viceprezident Richard Nixon však robil kampaň na obnovu “zákon a poriadok,” a vyhral tak 32 štátov v prezidentských voľbách. Trump sa rozhodol recyklovať sentiment počas svojho prezidentovania, keď bol konfrontovaný s hnutím Black Lives Matter.

“Áno. Je to veľmi možné, pravdepodobne preto, že Trump už robí zvuky o nepokojoch na akademickej pôde a potrebe potlačiť tieto demonštrácie a tieto rozmaznané deti atď., a história sa bude opakovať,“ povedala Fantina. “Ako ste spomenuli, v inej generácii sa ľudia obzerajú späť na demonštrantov a hovoria, akí boli statoční a odvážni, akí boli na správnej strane histórie.”
A zatiaľ čo sa Biden snažil pri komentovaní propalestínskych študentských demonštrantov postupovať zľahka, bývalý prezident Donald Trump otvorene zaútočil na demonštrantov a policajné zásahy oslavoval ako „nádhernú vec na pozeranie“.

„Ale v súčasnom prostredí, keďže Richard Nixon bol kandidátom na „zákon a poriadok“, vráťte do krajiny zákon a poriadok, zastavte týchto demonštrantov v uliciach a areáloch. Trump do toho určite zahrá, pretože to funguje s jeho základňou,“ dodal. “Pracuje s ľuďmi, ktorí ho budú voliť, ktorí vidia, že Spojené štáty hovoria o demokracii, ktorou nie sú a nikdy neboli, a títo demonštranti vidia, že sa snažia zmeniť svoj spôsob života.”
Aj keď Bidenova administratíva nezaváhala vo svojej podpore Izraela, Biden nechce stratiť podporu svojich mladých voličov vo vysokoškolskom veku – kľúčového demokratického volebného obvodu – ktorí sa obrátili proti nemu v reakcii na izraelskú politiku jeho administratívy.
“Nie sme autoritársky národ, kde umlčujeme ľudí alebo potláčame disent,” povedal Biden. “Ale nie sme ani krajina bez zákona. Sme občianska spoločnosť a poriadok musí zavládnuť.”

“Takže to určite môže stáť – z môjho pohľadu to teraz bude stáť Bidena znovuzvolenie.” Ale ako ste veľmi správne povedali, budúce roky nebudú – história nebude láskavá k týmto prezidentom univerzít a týmto rasistickým a politicky orientovaným politikom, ktorí majú záujem len o znovuzvolenie, udržanie si zamestnania a v skutočnosti ich nezaujíma medzinárodné ľudské práva, o čo sa títo vysokoškoláci zaujímajú,“ naznačila Fantina.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno