Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeNezaradenéČínska nosná raketa Long March-6C úspešne odštartovala svoj debut - State Media

Čínska nosná raketa Long March-6C úspešne odštartovala svoj debut – State Media

PEKING (Sputnik) – Najnovšia čínska nosná raketa Long March-6C v utorok úspešne uskutočnila svoj prvý let a na obežnú dráhu vyniesla niekoľko satelitov, informovala štátna čínska centrálna televízia.

Raketa bola vypustená o 11:21 miestneho času (03:21 GMT) zo satelitného štartovacieho strediska Taiyuan, ktoré sa nachádza v severnej čínskej provincii Shanxi.
Dlhý pochod – 6C je dvojstupňový raketový nosič na kvapalné palivo, ktorý sa plánuje použiť na vykonávanie štartov na nízke a heliosynchrónne dráhy Zeme. Raketa má výška 43 metrov (141 stôp) a štartovacia hmotnosť približne 215 ton. Na heliosynchrónnu obežnú dráhu môže dopraviť užitočné zaťaženie až 2,4 tony.

Vo februári spoločnosť China Aerospace Science and Technology Corporation uviedla, že Peking plánuje urobiť približne 100 štartov do vesmíru v roku 2024, čím sa pre krajinu vytvorí nový rekord.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno