Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeZahraničieČína pracuje na zmiernení vplyvu USA na obchodnú výmenu s Ruskom -...

Čína pracuje na zmiernení vplyvu USA na obchodnú výmenu s Ruskom – vyslanec

MOSKVA (Sputnik) – Čína spolupracuje s Ruskom na urýchlenom riešení problémov obchodnej výmeny, ktoré vyplývajú z amerických sankcií na finančné transakcie s Ruskom, povedal v utorok pre Sputnik čínsky veľvyslanec Zhang Hanhui.

Sankcie USA vytvorili určité problémy pre obchodné výmeny medzi Čínou a Ruskom. Strany sa aktívne zapájajú do naliehavých rozhovorov s cieľom nájsť efektívne riešenie tohto problému“ povedal diplomat.

Wall Street Journal v apríli informoval, že Spojené štáty pripravujú sankcie, ktoré by mohli odrezať niektoré čínske banky od globálneho finančného systému s cieľom ukončiť údajnú čínsku podporu ruskej vojenskej operácii.

Čína počíta so spoluprácou s Ruskom s cieľom zvýšiť obchod s ropou, uviedol veľvyslanec a dodal, že Peking bol proti jednostranným sankciám a iným pokusom zasahovať do globálneho obchodu s komoditami.

“Pokiaľ ide o dopyt na trhu, energetická spolupráca medzi Čínou a Ruskom ponúka veľa príležitostí. Som si istý, že Čína a Rusko budú spolupracovať na podpore zdravého a stabilného obchodu s ropou a inými energetickými zdrojmi,” povedal diplomat v Moskve.
Veľvyslanec Zhang povedal, že Čína vždy prispievala k úsiliu chrániť globálnu energetickú bezpečnosť v časoch nestálosti na globálnom trhu, pričom bola proti obmedzeniam, ktoré na obchod uvalili iné krajiny.
Čína bola dôsledne proti jednostranným sankciám a zasahovaniu tretích strán do obchodu s energetickými komoditami,” povedal.

Spojené štáty, Európa a ich spojenci uvalili od februára 2022 niekoľko kôl sankcií na ruský export energie v reakcii na jeho špeciálnu operáciu.

Čínsky prezident Si Ťin-pching a ruský prezident Vladimir Putin sa dohodli na udržiavaní komunikácie o strategických otázkach a Peking víta nadchádzajúcu štátnu návštevu ruského vodcu po jeho inaugurácii, povedal Zhang Hanhui so Sputnikom.

“Obe hlavy štátov sa dohodli, že budú naďalej udržiavať úzke kontakty a viesť hĺbkovú výmenu názorov o čínsko-ruských vzťahoch a strategických otázkach spoločného záujmu,” uviedol diplomat a dodal, že Peking “víta” Putinovu ohlásenú štátnu návštevu po jeho skončení. inaugurácia.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno