Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeNezaradenéČína, Francúzsko vyzývajú na zastavenie útokov na civilné lode v Červenom mori

Čína, Francúzsko vyzývajú na zastavenie útokov na civilné lode v Červenom mori

PEKING (Sputnik) – Čína a Francúzsko vyzývajú na okamžité ukončenie útokov na civilné plavidlá v Červenom mori a Adenskom zálive, uviedli krajiny v spoločnom vyhlásení v utorok.

Hlavy oboch krajín zdôraznili dôležitosť zachovania slobody plavby v Červenom mori a Adenskom zálive a vyzvali na okamžité zastavenie útokov na civilné lode s cieľom ochrániť námornú bezpečnosť a globálny obchod, zabrániť regionálnemu napätiu, a ekologické riziká“, píše sa v dokumente, ktorý zverejnila čínska vláda.
Čínsky prezident Si Ťin-pching je na návšteve Francúzska, Srbska a Maďarska 5. – 10. mája na pozvanie európskych lídrov. Jeho prvá cesta do Európy po takmer piatich rokoch prichádza v čase, keď Európska únia naďalej vyvíja tlak na Peking kvôli jeho podpore a spolupráci s Ruskom. V nedeľu čínsky líder pricestoval do Francúzska, kde zostane do stredy.

Jemenskí povstalci Houthi v novembri 2023 sľúbili, že zaútočia na všetky lode spojené s Izraelom, kým nezastaví vojenské akcie v pásme Gazy. To viedlo USA k tomu, že v decembri oznámili mnohonárodnú operáciu na uskutočnenie útokov na ciele Houthi, aby sa znížila schopnosť povstaleckého hnutia zamerať sa na komerčné plavidlá. EÚ začala svoju vlastnú misiu vo februári.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno