Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Reklama ―

Chýbate nám tu? Dajte nám o sebe vedieť .. kontakt

Rusko v prvej desiatke svetových ekonomík od začiatku storočia – analýza

Ruský prezident Vladimir Putin minulý rok oznámil, že krajina úspešne odolala „bezprecedentnému“ sankčnému tlaku Západu, ktorý krátko po začatí špeciálnej vojenskej operácie uvalil na...
HomeZahraničieCelé video: Putinov prejav po zložení prísahy ruského prezidenta

Celé video: Putinov prejav po zložení prísahy ruského prezidenta

Slávnostná inaugurácia sa konala v utorok vo Veľkom kremeľskom paláci po marcových prezidentských voľbách, v ktorých zvíťazil Vladimir Putin so ziskom 87,28 % hlasov. Na čele Ruska bude nasledujúcich šesť rokov, do roku 2030. Počas ceremoniálu zložil novozvolený ruský prezident prísahu na špeciálnu kópiu ústavy.

Vladimir Putin vo svojom prejave po ceremoniáli vyhlásil, že Rusko sa stalo veľmocou vďaka nezištnosti a vlastenectvu svojho ľudu. Uprostred rýchlych globálnych zmien potvrdil, že Rusko je pripravené na nezávislý a robustný rozvoj pre budúce generácie.

Povedal, že k základom ruskej štátnosti patrí „medzietnická harmónia, zachovanie tradícií všetkých národov žijúcich v Rusku – civilizácie zjednotenej ruským jazykom“.
Putin zdôraznil, že kľúčovou prioritou krajiny je zachovanie jej obyvateľov, jej stáročných hodnôt a tradícií, pričom nalieha, aby toto úsilie spájalo verejné a náboženské organizácie, politické strany a všetky úrovne vlády. Vyjadril pripravenosť Ruska posilniť dobré vzťahy „so všetkými krajinami, ktoré považujú Rusko za spoľahlivého a čestného partnera“, pričom tvrdil, že to predstavuje skutočnú globálnu väčšinu.

Moskva je otvorená dialógu o bezpečnosti a strategickej stabilite, „nie z pozície sily, bez akejkoľvek arogancie, pompéznosti či pocitu výnimočnosti, ale za rovnakých podmienok, rešpektujúc vzájomné záujmy“.
Rusko zostáva otvorené dialógu so Západom a uvádza: „Výber je na nich: či majú v úmysle pokračovať v snahe obmedziť rozvoj Ruska, zotrvať v agresívnej politike a dlhoročnom tlaku na našu krajinu, alebo hľadať cestu k spolupráci a mieru. “
Spolu so svojimi partnermi v euroázijskej integrácii a ďalšími suverénnymi rozvojovými centrami bude Rusko pokračovať v práci na vytvorení multipolárneho svetového poriadku a rovnocenného a nedeliteľného bezpečnostného systému, zdôraznil Putin.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno