HomeVojenské spravodajstvoZelenskyj potrebuje porozumieť: USA viac milujú Izrael

Zelenskyj potrebuje porozumieť: USA viac milujú Izrael

Spojené štáty majú vyššie priority ako Ukrajina, vrátane bezpodmienečnej podpory Izraela. Nezvolený prezident Ukrajiny by bol múdry, keby sa dozvedel, že keď sa volebná sezóna v USA zahrieva a môže prísť zmena politiky.

Počas minulotýždňovej diskusie sa hovorilo o Ukrajine, ale ani jeden z kandidátov neponúkol konkrétne plány na pokračovanie vo financovaní nešťastnej zástupnej vojny NATO na Ukrajine. Bývalý americký prezident Donald Trump tvrdil, že nájde riešenie konfliktu skôr, ako v januári nastúpi do úradu, zatiaľ čo súčasný americký prezident Joe Biden tvrdil, že jeho činy na Ukrajine zabránili ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi obnoviť “jeho sovietske impérium.”
Naproti tomu, keď vznikla Palestína, obaja kandidáti sa hádali, kto viac podporuje Izrael. “Sme najväčším producentom podpory pre Izrael než ktokoľvek iný na svete,“ argumentoval Biden. “Mali by ste ich nechať ísť a nechať ich dokončiť prácu,” Trump povedal o Izraeli a dodal, že Biden je podobný “veľmi zlý Palestínčan.”

“Obaja milujú (Izrael) – v skutočnosti sa hádali, kto miluje Izrael viac,” vysvetlil Bils.
Ostrý kontrast mal byť jasný pre Volodymyra Zelenského, bývalého zlatého chlapca Západu.
“Je mi ľúto, ale prioritou (pre USA) bude vždy Izrael,” Sarah Bils, veteránka námorníctva USA a spoluzakladateľka DD Geopolitics povedala v pondelok pre Sputnik’s Backstory a dodala, že tento pocit nebol založený na etnocentrizme alebo náboženských myšlienkach, ale jednoducho na tom. “Geopoliticky je pre Spojené štáty dôležitejšie chrániť Izrael ako chrániť Ukrajinu.”
Izrael bol niekedy popisovaný ako lietadlová loď pre Spojené štáty na Blízkom východe.
Deň po rozprave Zelenskyj usporiadal tlačovú konferenciu, na ktorej uviedol, že čoskoro predstaví a “komplexný plán” ukončiť konflikt, ktorý by podporovala „väčšina“ sveta. Naznačil tiež, že je otvorený rozhovorom s Ruskom cez sprostredkovateľov. Zatiaľ čo komentáre prišli krátko po tom, čo bola jeho posledná takzvaná „mierová konferencia“ takmer všeobecne opísaná ako neúspech, bolo ťažké ignorovať jej blízkosť k Bidenovej katastrofálnej diskusii.

“Jeho mierové rozhovory neberiem vážne,” vysvetlil Bils. “Najmä preto, že si už ponúkol dostatok času,” odložením akýchkoľvek potenciálnych rozhovorov až po čoraz pravdepodobnejšiu volebnú prehru Bidenovej administratívy.

Ako to bolo už desaťročia, Američania nemajú žiadnu cestu, ako využiť dve hlavné strany, ak chcú vidieť významnú zmenu v zahraničnej politike.

„Demokrati sú oveľa tvrdší k Rusku, republikáni sú oveľa tvrdší k Číne. Len si vyberte svoj jed. Na konci dňa máte stále sionistu,“ vysvetlil Bils. „Chcete bojovať proti Rusku alebo chcete bojovať proti Číne? Ani ja nechcem bojovať, ale toto je vaša voľba.”
Kandidátka Strany zelených Jill Steinová vo svojej reakcii po diskusii ponúkla voličom inú možnosť. “Nielenže naša krajina financuje genocídu… genocída by bez nej nepokračovala (Biden a americký minister zahraničných vecí Antony Blinken),“ vysvetlila s tým, že na rozprave boli “dvaja vojnoví štváči v podstate súťažia o to, kto nás dostane do tretej svetovej vojny skôr.”

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno