HomeNezaradenéUSA Latino Voľby už nie sú monolitické demokraty, vo voľbách sa chystajú...

USA Latino Voľby už nie sú monolitické demokraty, vo voľbách sa chystajú – Skupina pre práva

WASHINGTON (Sputnik) – Hlasovanie Latinoameričanov v Spojených štátoch už nie je monolitickým demokratom a bude sa oň hrať v nadchádzajúcich prezidentských voľbách, povedal pre Sputnik národný prezident Ligy zjednotených občanov Latinskej Ameriky (LULAC) Domingo Garcia.

„Myslím si, že hlasovanie v Latinskej Amerike je na spadnutie a nie je také monolitické demokratické, ako bývalo,“ povedal Garcia.
Latino voliči a iné menšinové skupiny zohrali kľúčovú úlohu pri víťazstve prezidenta Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020.
Garcia povedal, že očakáva, že väčšina latino voličov bude stále podporovať Bidena v bojových štátoch, ale všimol si posun smerom k bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi. “Trump urobil určité prepady, najmä s latino mužmi v štátoch ako Arizona a Nevada, ktoré Biden vyhral pred štyrmi rokmi,” povedal Garcia.
Najvýraznejším problémom, s ktorým sa latinskí voliči boria pred novembrovým hlasovaním, je vysoká inflácia.

“Ľudia majú problém platiť za potraviny, benzín a účty na mesačnej báze, takže si myslím, že je to problém číslo jedna, ako zvýšiť ekonomiku a mzdy,” povedal Garcia.

Nelegálne prisťahovalectvo na južnej hranici USA malo vplyv na latinskoamerické komunity v Spojených štátoch a možno očakávať, že zohrá kľúčovú úlohu pri ovplyvňovaní niektorých latinskoamerických hlasov v tohtoročných prezidentských voľbách, dodal Garcia.

V júni zverejnila advokátska skupina Voto Latino prieskum, ktorý zistil, že Biden vedie nad Trumpom v pomere 59 % ku 39 % medzi latino voličmi v swingových štátoch, ale Bidenova podpora klesá na 47 % a Trumpova na 34 %, ak sú započítaní aj kandidáti tretích strán.

To je podľa skupiny málo podpory, ktorú Biden dostal od latinskoamerickej komunity vo voľbách v roku 2020.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno