HomeNezaradenéTuristi v Grécku miznú, omdlievajú v dôsledku extrémneho tepla

Turisti v Grécku miznú, omdlievajú v dôsledku extrémneho tepla

Jedna z troch pátracích a záchranných misií trvala päť dní, kým sa našlo telo britského televízneho moderátora.

Grécko sa dostalo pod úmornú vlnu horúčav s teplotami vyšplhajúcimi sa na 109,4 stupňov Fahrenheita (43 stupňov Celzia). Úrady v Grécku sa teraz obávajú, že turisti nie sú pripravení na úmorné horúčavy, keďže počas minulého týždňa museli byť vykonané tri pátracie a záchranné operácie pre turistov, ktorí sa stratili počas samostatných túr na ostrovy.
Dimitris Katatzis, šéf jedného z pátracích a záchranných tímov, povedal, že ich misie boli sťažené, pretože zanedbávaní turisti odbočili z akejkoľvek stopy, na ktorej by sa nachádzali, aby videli miesto a potom sa stratili. The Guardian nahlásené.

„Včera sme videli pár (cudzincov) kráčať po stope v 106F (41C) bez klobúkov,“ povedal pre miestne médiá. “Odporuje to logike.”
Horúčavy v Grécku narástli na takú nebezpečnú úroveň, že sa zatvorili školy a ministerstvo kultúry bolo nútené uzavrieť najobľúbenejšiu turistickú atrakciu Grécka: starovekú Akropolu, ako aj ďalšie archeologické náleziská. V snahe udržať turistov v bezpečí bola stránka vypnutá od poludnia do 17:00 miestneho času, Euronews nahlásené.
Turisti omdlievali, keď sa zoraďovali, aby videli starobylé miesto, ktoré minulý rok navštívili 4 milióny turistov. Medzitým dobrovoľníci Červeného kríža rozdávali tisíce bezplatných fliaš vody, keď aténska radnica zriaďovala chladiace stanice. Národná meteorologická služba EMY opísala tento rok ako prvý, v ktorom boli zaznamenané rekordné teploty tak skoro na začiatku sezóny.
Britská televízna moderátorka Michael Mosley bol v nedeľu nájdený mŕtvy na gréckom ostrove Symi neďaleko pobrežného letoviska. Mosleyho vdova hovorí, že prešiel „neuveriteľným výstupom“, než sa vybral nesprávnou cestou a zrútil sa tam, kde ho záchranný tím len tak nevidel. Predpokladá sa, že horúčava bola kľúčovým dôsledkom smrti 67-ročného muža.
Pohotovostné služby boli vyslané aj pre Erica Calibeta, 59-ročného losangeleského policajta na dôchodku, ktorého naposledy videli v utorok na samostatnom putovaní cez Kykladský ostrov. Vo štvrtok neskoro večer bol nahlásený ako nezvestný. A počas toho istého týždňa sa uskutočnila tretia pátracia a záchranná misia pre 74-ročného holandského štátneho príslušníka, ktorý sa tiež vydal na päťhodinovú túru, keď sa stratil.

„Chcel by som vidieť viac CCTV kamier a osvetlenia týchto chodníkov,“ povedal Eleftherios Papakalodoukas, starosta Symi. “Ak sa máme z tragédie (smrti Mosleyho) poučiť, potom je to to, že o tieto cesty sa treba lepšie starať, aby sa ľudia nestratili.”
Horúčavy v Grécku údajne poháňajú južné vetry prinášajúce horúci vzduch a prach zo severnej Afriky. Očakáva sa, že extrémne teploty, ktoré začali minulý týždeň, sa do víkendu ochladí.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno