HomeNezaradenéTrump po diskusii: Bidenovým problémom sú jeho kompetencie, nie vek

Trump po diskusii: Bidenovým problémom sú jeho kompetencie, nie vek

WASHINGTON (Sputnik) – Problémom amerického prezidenta Joea Bidena sú jeho kompetencie, nie jeho vek, povedal v piatok bývalý americký prezident Donald Trump.

Vo štvrtok večer sa Biden a Trump zúčastnili debaty organizovanej CNN. Bidenov výkon údajne vyvolal obavy medzi demokratmi a vyvolal otázky o jeho životaschopnosti ako kandidáta.

„Problém Joea Bidena nie je v jeho veku, v skutočnosti to nie je jeho nič. Nemá žiadny problém okrem svojej kompetencie,“ povedal Trump počas kampane vo Virgínii. “Je úplne neschopný.”
Demokrati diskutovali o nahradení Bidena ako prezidentského nominanta strany v roku 2024, ak by v diskusii s Trumpom nefungoval dobre, informoval začiatkom tohto mesiaca novinár Seymour Hersh, ktorý získal Pulitzerovu cenu, s odvolaním sa na Bidenovho dlhoročného priateľa.
Riaditeľ komunikácie kampane Biden Michael Tyler však v piatok povedal, že neprebehli žiadne diskusie o nahradení Bidena, aj keď pripustil, že Biden „nemal najlepší čas“ na debatnom pódiu.
Biden by mal na konci potenciálneho druhého funkčného obdobia prezidenta 86 rokov, zatiaľ čo Trump by mal na konci druhého funkčného obdobia v Bielom dome 82 rokov.
Keď sa Trump počas debaty spýtal na ich vek, povedal, že áno “aced” dva kognitívne testy a rád by videl, aby jeden absolvoval aj Biden.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno