HomeNezaradenéTisíce jednotiek NATO na hraniciach s Bieloruskom, zvyšovanie napätia – Minsk

Tisíce jednotiek NATO na hraniciach s Bieloruskom, zvyšovanie napätia – Minsk

Krajina Zväzového štátu úzko spolupracuje s Moskvou vo svojej vojenskej operácii na Donbase, pričom prezident Alexander Lukašenko ponúka silnú politickú podporu.

MINSK (Sputnik) – Desať taktických skupín práporu NATO zostáva rozmiestnených neďaleko hraníc Bieloruska s členskými štátmi Európskej únie, uviedol v nedeľu náčelník bieloruského generálneho štábu Pavel Muraveiko.
“Dnes máme blízko našich hraníc 10 práporových taktických skupín NATO s celkovým počtom viac ako 20 000 ľudí,” povedal prvý námestník ministra obrany pre All-National Television. “Šesť z týchto skupín je amerických. Prečo sem lietať zo zámoria a nasadzovať sem kontingent? Povedali, že je to dočasné.”
Muraveiko pripomenul, že existuje príslovie, ktoré hovorí, že „nič nie je trvalejšie ako niečo dočasné“ a dodal, že takáto blízkosť je „obťažujúca a namáhavá“.
Vojenský predstaviteľ dodal, že situácia povzbudzuje Bielorusko, aby starostlivo vyhodnotilo každú akciu jednotiek NATO, pričom tvrdí, že krajina “študuje techniky a metódy”, ktoré používajú.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno