HomeVojenské spravodajstvoPri izraelskom útoku na utečenecký tábor Rafah zahynuli desiatky ľudí – správa

Pri izraelskom útoku na utečenecký tábor Rafah zahynuli desiatky ľudí – správa

K útoku došlo krátko po smrti 81 ľudí v priebehu 24 hodín, uviedlo ministerstvo zdravotníctva v Gaze.

Bolo tam najmenej 35 ľudí, väčšinou žien a detí zabitý v sérii izraelských náletov na palestínsky stanový tábor pre utečencov v západnom Rafahu, podľa ministerstva zdravotníctva Gazy. Ďalšie desiatky sa údajne zranili.

“Ministerstvo zdravotníctva potvrdzuje, že nikdy predtým v histórii nebolo pred svetom nazhromaždené a použité také veľké množstvo nástrojov hromadného zabíjania, ako sa to deje teraz v Gaze,” uvádza sa vo vyhlásení ministerstva zdravotníctva a dodáva, že enkláva pokračuje. trpieť vážnym nedostatkom potravín, vody, liekov, paliva a elektriny.
Svedkovia tvrdili, že najmenej osem náletov zasiahlo tábor vysídlených ľudí, ktorý sa nachádza 600 stôp od skladu Organizácie Spojených národov. Hovorca palestínskeho Červeného polmesiaca uviedol, že počet obetí pravdepodobne stúpne, pričom tvrdil, že tábor bol označila izraelská armáda za „humanitárnu oblasť“.
Vyhlásenie izraelských obranných síl potvrdilo útok s tvrdením, že bol vykonaný proti „legitímnym cieľom“.

„Pred chvíľou lietadlo IDF zasiahlo areál Hamasu v Rafahu, v ktorom operovali významní teroristi Hamasu,“ uvádza sa vo vyhlásení bez toho, aby objasnilo, ktoré teroristické postavy sa tam nachádzajú. „Izraelské obranné sily sú si vedomé správ, ktoré naznačujú, že v dôsledku štrajku a požiaru, ktorý sa zapálil, bolo zranených niekoľko civilistov v oblasti. Incident sa preveruje.”
K útoku došlo krátko po tom, ako v nedeľu do centra Izraela dorazila salva rakiet Hamasu, čo sú prvé diaľkové útoky skupiny za posledné mesiace. V dôsledku blitzu neboli hlásené žiadne úmrtia ani zranenia.
Vojenská pobočka Hamasu odôvodnila útok vo vyhlásení na Telegrame ako reakciu na “Sionistické masakry proti civilistom.” Ešte predtým ministerstvo zdravotníctva v Gaze nahlásené Za posledných 24 hodín bolo pri izraelských útokoch zabitých 81 ľudí.
Útok Hamasu je novým znakom odolnosti viac ako sedem mesiacov po tom, čo izraelský premiér Benjamin Netanjahu prisľúbil zničenie palestínskej skupiny. Bojovníci Hamasu sa v posledných týždňoch opäť objavili v severnej Gaze, čo vyvolalo domácu kritiku vojenskej stratégie izraelského vodcu. Demonštranti udržiavali takmer konštantný priebeh prítomnosť v hlavnom meste Tel Avivu a mimo Netanjahuovho domova.
Státisíce Izraelčanov zostávajú vnútorne vysídlené v južnom Izraeli, ako aj v severnej časti krajiny, kde Hizballáh podniká časté raketové a delostrelecké útoky. To bolo nahlásené koncom minulého roka takmer pol milióna Izraelčanov utieklo z krajiny, keďže ozbrojený konflikt sa vlečie.
Podľa miestneho ministerstva zdravotníctva bolo počas izraelskej vojenskej operácie v Gaze zabitých takmer 36 000 Palestínčanov, hoci počet obetí je vyšší. myslel si byť vyššia vzhľadom na tisíce tiel stále pochovaných pod troskami náletov IDF.

„Približne 80 % z 2,3 milióna ľudí utieklo zo svojich domovov, rozšírený je veľký hlad a predstavitelia OSN tvrdia, že časti územia zažívajú hladomor,“ podľa americké médiá.
UNICEF správy že takmer všetkých 600 000 detí, ktoré sa uchýlilo do mesta Rafah na juhu Gazy, je „zranených, chorých alebo podvyživených“.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno