HomeVojenské spravodajstvo„Predvojnová generácia“: Britskí toryovia navrhujú povinnú národnú službu

„Predvojnová generácia“: Britskí toryovia navrhujú povinnú národnú službu

Konzervatívna strana tento plán predstavila v snahe posilniť armádu krajiny, zatiaľ čo Labouristická strana vyčítala svojej opozícii, že neinvestovala viac do ozbrojených síl krajiny.

Šéf Konzervatívnej strany Spojeného kráľovstva navrhol v najnovšom náznaku povinnú sobotu Európski lídri vidia na obzore veľký globálny konflikt.

„Generácie mladých ľudí nemali príležitosti alebo skúsenosti, ktoré by si zaslúžili, a existujú sily, ktoré sa snažia rozdeliť našu spoločnosť v tomto čoraz neistejšom svete,“ povedal premiér Rishi Sunak.

Podľa plánu by 18-roční občania Spojeného kráľovstva museli absolvovať 12 mesiacov služby v ozbrojených silách krajiny. Prípadne by mladí dospelí mohli absolvovať jeden rok verejnoprospešných prác, dobrovoľníctvom na jeden víkend každý mesiac.
Návrh je Sunakovou prvou tohtoročnou politickou kampaňou po tom, čo vyzval na celoštátne voľby, ktoré sa majú konať 4. júla.
Vyhlásenie opozičnej labouristickej strany kritizovalo tento nápad a tvrdilo, že „toto nie je plán – je to revízia, ktorá by mohla stáť miliardy“. Strana povedala návrh “Je potrebný len preto, lebo toryovia vyhĺbili ozbrojené sily do ich najmenšej veľkosti od Napoleona,” naznačujúc, že ​​vodca labouristov Keir Starmer by sa snažil o zvýšenie financovania armády.
Mladí dospelí, ktorí sa rozhodnú pre rok vojenskej služby, by si mohli splniť povinnosť tým, že by pracovali v takzvaných operáciách kybernetickej obrany britskej armády, pričom pomáhali pri kybernetickej bezpečnosti a operáciách civilnej reakcie. Západné krajiny majú čoraz sústredenejšie o kybernetickom boji uprostred sociálnej paniky z údajných zahraničných „dezinformácií“ online.
Americká armáda bola prevádzkový účty botov, ktoré už viac ako desať rokov ovplyvňujú mienku na sociálnych sieťach, a spoluzakladateľ Wikipedie Larry Sanger tvrdil Ústredná spravodajská služba USA (CIA) udržiava svoju prítomnosť na Wikipédii, aby platila “informačná vojna.”
Sunakov návrh je najnovším krokom k tomu, čoho sa pozorovatelia obávajú, že by mohla byť treťou svetovou vojnou, keďže európske krajiny podporujú zástupný konflikt Ukrajiny proti Rusku. Britský vojenský veliteľ generál Patrick Sanders nedávno tvrdil Spojeného kráľovstva “predvojnová generácia” by sa mal pripraviť na možnú vojnu a povedať, že by to bol „záväzok celého národa“.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno