HomeNezaradenéAssange nikdy nemal byť prinútený prijať zdražený poplatok - CODEPINK

Assange nikdy nemal byť prinútený prijať zdražený poplatok – CODEPINK

WASHINGTON (Sputnik) – Zakladateľ WikiLeaks Julian Assange je „obrom novinárskej integrity“, ktorý nikdy nemal byť nútený prijať vykonštruované obvinenie podľa amerického zákona o špionáži výmenou za slobodu, spoluzakladateľ mierovej skupiny CODEPINK Medea Benjamin povedal Sputnik.

Hoci sa Julian priznáva vinným zo špionáže, čo je vykonštruované obvinenie, ktoré nikdy nemal byť nútený prijať, podporujeme ho ako velikána novinárskej integrity.“ povedal Benjamin.
V pondelok WikiLeaks uviedol, že Assange bol prepustený z väzenia v Spojenom kráľovstve a odišiel z krajiny. Súdne dokumenty odhalili, že sa očakáva, že sa prizná k obvineniam zo špionáže v USA v rámci dohody o vine a treste s federálnymi prokurátormi. Proces sa bude konať v stredu na ostrove Saipan na Okresnom súde pre Severné Mariány, samosprávne spoločenstvo Spojených štátov.
Benjamin poukázal na to, že ona a jej organizácia CODEPINK sú nadšení správou, že Assange po 14-ročnom mučivom utrpení opäť získava slobodu.
Bez kritickej žurnalistiky Juliana Assangea by svet vedel oveľa menej o vojnových zločinoch spáchaných Spojenými štátmi a ich spojencami.“povedal Benjamin.

“Je to dôvod, prečo toľko protivojnových organizácií v Spojených štátoch, ako je tá naša, má dôkaz, ktorý potrebujeme na boj proti vojnám a militarizmu. Oslavujeme Julianovo prepustenie a chválime jeho statočnú žurnalistiku.”

Assange, austrálsky občan, bol prevezený do prísne stráženej londýnskej väznice Belmarsh v r apríla 2019 o obvineniach z porušenia kaucie. V USA čelil trestnému stíhaniu podľa zákona o špionáži za získavanie a zverejňovanie utajovaných informácií, ktoré objasňujú vojnové zločiny a porušovanie ľudských práv spáchané americkými jednotkami v Iraku a Afganistane.

Zdroj sputnik, preložené cez google

ZANECHAJTE KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno